1. Anasayfa
  2. TEKNİK SERVİS

İŞLETMELERDE BECERİ EĞİTİMİNİN UYGULANMASIYLA AÇIKLAMALAR


3

1- Zümre toplantısına alan öğretmenleri, koordinatör öğretmenler ve sektör temsilcisi de katılmalı, alana ait Çerçeve Öğretim Programı, Yeterlik Tablosu, Ders Bilgi Formları ve Modül Bilgi Sayfaları incelenmelidir.
2- 12. sınıf meslek ders saatleri toplamı, Endüstri Meslek Lisesinde 29 saat, Anadolu Meslek Lisesinde 30 saattir. Her iki okul türünde bunun 24 saati İşletmelerde Beceri Eğitimi dersi için ayrılmıştır. İşletmelerde Beceri Eğitimi dersi Endüstri Meslek ve Anadolu Meslek Liselerinin 12.sınıf (*) zorunlu dersidir.
3- İşletmelerde Beceri Eğitimi dersi dışında kalan saatler için 12.sınıfta Endüstri Meslek Lisesinde 5 saat, Anadolu Meslek Lisesinde 6 saat meslek dersleri için ayrılmıştır. Bunun için, Çerçeve Öğretim Programı Haftalık Ders Çizelgesinde belirtilen ders havuzundan dala uygun bir veya birden fazla ders seçilir. Seçilen derslerin süreleri ayrılan süreyi aşıyor veya tamamlamıyorsa modül çıkarma/ekleme yoluyla süre dengelenir.


Bu noktada dikkat edilmesi gereken husus, sertifika sistemine geçildiğinde öğrencinin dala ait yeterlikleri tamamlamış olması gerekliliğidir. Bir başka dalın bir dersi alınabilir ama dala ait yeterliklerin tamamlanmasında sıkıntı oluşabilir. Bu yüzden Endüstri Meslek Lisesindeki 5 saat ve Anadolu Meslek Lisesindeki 6 saatlik ders için öncelikli olarak dala ait derslerin seçilmesi mantıklı olacaktır.
4- 11. sınıf ders ve modüllerinin seçimi yapılırken aynı zamanda 12.sınıfa ait derslerin planlaması da yapılmalıdır. Uygulama sonunda 11. sınıfta verilemeyen modüllerin ön koşul ilkeleri de göz önüne alınarak 12. sınıf İşletmelerde Beceri Eğitimi dersi içerisinde verilmelidir.
5- İşletmelerde Beceri Eğitimi dersinin içeriği pekiştirme amacıyla önceki senelerde verilen modüllerden ve çeşitli nedenlerle verilemeyen modüllerden oluşturularak planlanacaktır. Ayrıca, alanın mevcut diğer dallarına ait uygun derslerin modül/modülleri ve gerekiyorsa diğer alan/dalların uygun modül/modülleri alınarak İşletmelerde Beceri Eğitimi dersinin içeriği oluşturulabilir.
6- İşletmelerde Beceri Eğitimi dersinde uygulanan her modül için normal uygulamada da olduğu gibi ayrı ayrı not verilerek bir çizelge halinde saklanmalıdır.
7- İşletmelerde Beceri Eğitimi dersi içerisinde verilecek modüller (modül adı, modül süresi ve kazandırılan yeterlikler) bir tablo şeklinde hazırlanmalıdır. (Bkz. İşletmelerde Beceri Eğitimi Çizelgeleri).

8- İşletmede Beceri Eğitimi dersi için hazırlanan tabloda yer alan modüller ve kazandırılan yeterliklerden işletmede çeşitli nedenlerle uygulanamayan modüller okulda telafi eğitimi kapsamına alınmalıdır.

AÇIKLAMA:
 Zümreler ve Ders Çizelgeleri hazırlanırken sitemizde yayınlanan örnekleri dikkate almanız önerilir.
 Çizelgeler ve zümreler tavsiye niteliğinde olup resmi bir hükmü bulunmamaktadır.

Bu İçeriğe Tepkin Ne Oldu?
  • 0
    ba_ar_l_
    Başarılı
  • 0
    gayet_yi
    Gayet İyi
  • 0
    te_ekk_rler
    Teşekkürler
  • 0
    anlamad_m
    Anlamadım
  • 0
    yetersiz
    Yetersiz
İlginizi Çekebilir
Subscribe
Bildir
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

3 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
busra

arkadaslar ben tıcarette okuyorum kac saat bılıyor musunuz

BilisimOgretmeni

kac saat derken ders olarak 24 saat , işletmeye gidiyorsan 3 iş günü, eğer sene sonu sınav süresini soruyor isen oda yapılacak olan sınava göre farklılık gösterir.

fh

:-|