1. Kelime işlemci programı ile belge hazırlarken belge içinde bulunan kesme, sekme gibi bazı özellikler sayfa üzerinde (yazıcıdan çıktı alındığında) bulunmazlar. Bu ifadeleri, standart araç çubuğunda bulunan …………….. ( ) simgesine tıklayarak çalışma ekranımızda görüntüleyebiliriz.
2. Belgenin ekranda görüntülendiği büyüklüğü değiştirmek için …………………. menüsü altında bulunan ………………. seçeneği işaretlenmelidir.
3. Belgelerimizin, ekranın tamamını kaplayacak şekilde görüntülenmesi için ………………. Menüsü altında bulunan ………………… seçeneğinin tıklanması yeterlidir.
4. Yeni bir belge açmak için araç çubuğundaki Yeni düğmesini kullanmak ile Dosya/Yeni menü seçeneğini işaretlemek arasındaki fark nedir? Kısaca açıklayınız.
5. MS Word ile daha önceden oluşturulmuş bir belgeye açılış parolası oluşturmak için …………… / ……………………… ……………… / ……………….…………… menü seçenekleri işaretlenmelidir.
6. MS Word programı ile oluşturulmuş bir belge üzerinde;
• Kelime seçmek için;
• Cümle seçmek için;
• Paragraf seçmek için ise;
7. …………………………. Ctrl + Z………….
Ctrl + X …………………………. Ctrl + C
8. Belgeye metin sınırları eklemek için yapılacak işlem ……………………. menüsü altında bulunan ……………………. seçeneğini tıklamaktır.
9. Kelime işlemci programında bir metnin yerini değiştirmek için yapılan işlemleri sıra ile yazınız.
1- …………………………………………………………….
2- …………………………………………………………….
3- …………………………………………………………….
4- …………………………………………………………….
10. Belge içinde bulunan bir metni yenisi ile değiştirmek için farklı metotlar izlenebilir? Bu metotları yazınız.
11. Klavye üzerinden erişilemeyen bir karakterin belge içine eklenmesi için …………….. menüsü altında bulunan ………….… seçeneği işaretlenmelidir.
12. Belge içinde bulunan sayfaları dikey durumdan yatay duruma getirmek için ……………. menüsü altında bulunan ……………….. seçeneği işaretlenmelidir.
13. 50 sayfalık bir dokümanın 1’den 19’a kadar olan sayfaları ile 45 ve 50 no’lu sayfalarını yazıcıdan çıkartmak istenirse Dosya / Yazdır menü seçeneğinde sayfa bölümünün karşısına yazılacak uygun ifadeyi gösteriniz.
…………………………………………………………………………………………………………………………………………
14. Hazırlanan belgenin sadece tek numaralı sayfalarının çıktısı alınmak istenirse …………….. penceresinden ……………………………………….. seçeneği işaretlenmelidir.
15. Tek ve çift numaralı sayfalarda farklı üstbilgi / altbilgi kullanımı için uygulanacak işlemleri maddeler halinde yazınız.
16. Belge içine eklenecek sayfa numaralarının istenen sayı veya harften başlaması için (örn; 32, iii….) başlaması için Ekle menüsü altında bulunan ……………………….. seçeneği tıklanarak açılan pencereden ………………….. seçeneği düzenlenmelidir.
17. Belge içinde formül oluşturma işlemini kısaca açıklayınız.
yaw argadaşlar niye bu kadar büyütüyosunuz şu bilişim bölümünü önünüze bakın çalışın bn yaptm olacak ve oldu önemli olan azminiz uyumakla birşey olmuyo mesleğinizi seviyosanız yaparsınız o kdar ;-)