Anasayfa » Ağ İşletmenliği Dalı

BİLGİSAYAR AĞLARI ÇALIŞMA TEST SORULARI 1

Okunma Sayısı...: 8840 Kere

1.      Star(Yıldız) yapının şekli aşağıdakilerden hangisidir?

soru1 BİLGİSAYAR AĞLARI ÇALIŞMA TEST SORULARI 1 ag isletmenligi dali

 

2.      Yandaki network sistemi aşağıdakilerden hangisidir?

a)      Star(Yıldız)                                soru2 BİLGİSAYAR AĞLARI ÇALIŞMA TEST SORULARI 1 ag isletmenligi dali

b)      Ring (Halka)

c)      Node

d)      Bus (Doğrusal)

e)      Koaksiyel

 

3.      Star(Yıldız) ve Bus (Doğrusal) yapıların arıza tespitine ilişkin aşağıdakilerden hangisi doğrudur?

 

Star(Yıldız) yapı

Bus (Doğrusal) yapı

a)

Tespit zor

Tespit kolay

b)

Tespit kolay

Tespit zor

c)

Tespit zor

Tespit zor

d)

Tespit kolay

Tespit kolay

e)

Arıza önemli değil

Tespit zor

 

4.      Aşağıdakilerden hangisi network topolojilerindendir?

a)      Koaksiyel

b)      Client

c)      Hub

d)      Bus (Doğrusal)

e)      Node

 

5.      Aşağıdakilerden hangisi bilgisayar ağlarının avantajlarından değildir?

a)      Ortak donanım kullanımı

b)      Ortak çalışma

c)      Bireysel çalışma

d)      Zaman, para kazancı

e)      Bir veri tabanının değişik bilgisayarlar tarafından kullanımı

 

6.      Aşağıdakilerden hangisi Star(Yıldız) network sisteminin özelliği değildir?

a)      Az kablo kullanımı

b)      Hızlı kurulum

c)      Kolay genişletilebilirlik

d)      Arızanın kolay tespiti

 


1.      Hub ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

a)      Tekrarlayıcı görevi görür

b)      Büyük ağı “alt ağlara” bölerek ağ performansını arttırır.

c)      Gelen sinyalleri olduğu gibi verir, içeriğe bakmaz.

d)      Verilerin gerekliliğini kontrol etmez

e)      Durum ışıkları ile arıza tespiti kolay olur

 

2.      “Network üzerindeki bilgisayarlar Ethernet kartları aracılığıyla birbirleriyle iletişim kurarlar. Ethernet kartları adresleri 48 bitlik kodlardır. Her bir kartın ayrı bir adresi vardır.” Bu adresin ismi denir?

a)      Ping

b)      Ethernet

c)      IPC

d)      NIC

e)      MAC

 

3.      Yerel bir ağda bulunan bilgisayarların birbirleriyle haberleşmesini aşağıdakilerden hangisi sağlar?

a)      Ethernet kartı

b)      MAC

c)      Modem

d)      Subnet Mask

e)      ARP

 

4.      Mbps ifadesinin açılımı nedir?

a)      Million bit piece second

b)      Million byte Per seconds

c)      Mega byte Per second

d)      Mega bit Per second

e)      Millions of bits per second

 

 

1.      Aşağıdaki network topolojileri eşleştirmelerinden kaçı yanlıştır?

 soru3 BİLGİSAYAR AĞLARI ÇALIŞMA TEST SORULARI 1 ag isletmenligi dali

 

a) 1      b) 2      c) 3      d) 4      e) 5

 

1.      Aşağıdakilerden hangileri doğrudur?

I.                    Star(Yıldız) topolojisi hızlı kurulur***********

II.                 Bus (Doğrusal) topolojisinde arıza tespiti zordur.

III.               Halka (ring) topolojide çarpışma olasılığı düşüktür.

 

a)      Yalnız I************************

b)      Yalnız II

c)      I – II

d)      I – II – III

e)      Yalnız III

 

 

2.      Bir bilgisayar ağı çalışmaz durumdaysa ilk olarak aşağıdakilerden hangisine bakmak doğrudur.

I.                    İletişim kablolarına bakmak

II.                 Yazıcılara bakmak

III.               Office programına bakmak

 

a)      Yalnız I

b)      I – II

c)      I – III

d)      Yalnız  III

e)      II – III

 

15-)Asenkron veri transfer sisteminde Frame (Çerçeve) senkronizasyonu nasıl gerçekleştirilir? Şekil çizerek açıklayınız.

 

16-) Manchester Kodlama nedir? Nerede kullanılır? Amacı nedir? Şekildeki gönderilen bitleri kodlayınız ve kodu çözünüz.

 

17. CSMA/CD kavramını açıklayınız. Hangi ağ topolojilerinde kullanıldığını belirtiniz?

 

17)  Aşağıdakilerin hangisi Yıldız topolojisinin avantajlarından değildir?

a)      Ağı kurmak kolaydır

b)      Bir bilgisayara bağlı kablo bozulduğunda ağın çalışması etkilenmez.

c)      Ağdaki sorunları tespit etmek kolaydır.

d)      Ethernet paketlerinin çarpışma olasılığı düşüktür.

e)      Günümüzde ağ elemanlarının fiyatları çok düşmüştür.

 

18)  Aşağıdakilerden cihazlardan hangisi MAC adresini kullanmaz?

a)      Router

b)      Switch

c)      Hub

d)      Modem

e)      Ethernet kartı

 

19)  Bir bilgisayardaki MAC adresi ne zaman değişir?

a)      Bilgisayarınızı yeni bir LAN’ a bağladığınızda

b)      Bilgisayarınızın ethernet kartını değiştirdiğimizde

c)      İki bilgisayarı paralel porttan bağlandığında

d)      İki bilgisayarı seri porttan bağlandığında

e)      Bilgisayara bir fax-modem programının kurulmasında

 

20.  CSMA/CD protokolünün görevi aşağıdakilerden hangisidir?

a)      Hızı kontrol eder.

b)      Paketlerin gidiş ve gelişini kontrol eder.

c)      Güvenlik içindir.

d)      İletişim görevini yapar.

e)      İletişim hattına bilgi paketinin nasıl yerleştirileceğini belirler.

 

21.  Gönderilen bilginin içindeki bitlerle matematiksel hesaplar yaparak bu sonucu da bilgiye göndermek suretiyle bir mesaj içindeki hataları belirleme metoduna ne ad verilir?

a)      Collision Detection   (Çarpışma tespit).

b)      Carrier Sense (Taşıyıcı tespit)

c)      Multiple Access (Çoklu erişim)

d)      Broad

e)      CRC

 

21.  Ethernet network cihazlarına, tanınabilmeleri için Hexadecimal ve dünyada bir eşi daha olmayan seri numarası verilir. Bu numaralara ne denir?

a)      Mac adresi

b)      Ethernet adresi

c)      IP adresi

d)      CRC

e)      Broadcast  adresi

 

22.  Modemler hakkında aşağıda verilen bilgilerden hangisi yanlıştır?

       a.            Modem kelimesi “Modulater” ve “Demodulater” kelimelerinden meydana gelmiştir.

      b.            Modemler tek yönlü bir çevirim aracıdırlar ve bu çevrim dijitalden analoga şeklinde gerçekleşmektedir.

       c.            Basit telefon hatları üzerinden dijital bilgi akışını sağlamak için tasarlanmışlardır.

      d.            Modemler “harici (external)” ve “dahili(internal)” olmak üzere ikiye ayrılırlar.

       e.            Modemlerin çalışma prensiplerinin temelinde UART denilen bir yonga yer almaktadır.

 

23.  Bir haberleşme ağında uzak mesafeye verinin iletilebilmesi için aşağıdaki cihazlardan hangisi kullanılabilir?

a)      Yönlendirici

b)      Hub

c)      Repeater (Tekrarlayıcı)

d)      Bilgisayar

e)      Yazıcı

 

25.  …………………………… Protokolü ethernet ve 802.3 networklar tarafından kullanılan bir çeşit medya erişim kontrol mekanizmasıdır. Başka bir deyişle iletişim hattına bilgi paketinin nasıl yerleştirileceğini belirler.” Boşluğa aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?

  1. Ethernet
  2. SMTP
  3. CSMA/CD
  4. FTP
  5. CRC

 

26.  Aşağıdakilerin hangisi yanlıştır?

a)      Asenkron iletimde yavaş hızlarda haberleşilir

b)      Asenkron iletimde veri çerçeveleri küçük olmak zorundadır

c)      Senkron iletimde yüksek hızlara ulaşılabilir.

d)      Senkron iletimde saat bilgisinin taşınması için “İki Kutuplu Kodlama (Bipolar Encoding)” da kullanılabilir.

e)      Senkron iletimde saat bilgisinin taşınması için “Bir Kutuplu Kodlama (Unipolar Encoding)” da kullanılabilir.

 

27.  Ethernet teknolojisinin en büyük dezavantajı nedir?

a)      Yavaş olması

b)      Farklı işletim sistemlerinde çalışması

c)      Hızlı olması

d)      Broadcast (yayın) teknolojisini kullanıyor olması

e)      Eski bir teknoloji olması

 

29- Sadece sinyali alıp, güçlendirip, gönderme özelliğine sahip network donanımına ne ad verilir?

A) Repeater (Tekrarlayıcı)       B) Router         C) Switch        D) Hub                       
E) Gateway

 

30- Aşağıdakilerden hangisi ya da hangileri network yapısı değildir?

I-                                          Star(Yıldız)

II-                                        Bus (Doğrusal)

III-                                     Ring (Halka)

IV-                                     Subnet

A) Yalnız I       B) Yalnız II      C) Yalnız III     D) Yalnız IV    E) I-II

 

32. Aşağıdakilerden hangisi “Bipolar Sıfıra Dönmeyen” kodlamanın avantajlarındandır.

a) Saat senkronizasyon bilgisini taşımaktadır.

b) Ortalama DC voltaj sıfıra çok yakındır.

c) Birbiri ardına gelen sıfır bilgisini ayırt etmek kolaydır.

d) Birbiri ardına gelen bir bilgisini ayırt etmek kolaydır.

e) Hiçbiri

40.  Resimdeki ağ topolojisinin ismi aşağıdakilerden hangisidir?

 soru40 BİLGİSAYAR AĞLARI ÇALIŞMA TEST SORULARI 1 ag isletmenligi dali

  • BilisimOgretmeni

    1-c 2-b 3-b 4-d 5-c 6-a 1-b 2-e
    3-a 4-d 1-3 1-d 2-a 17-e 18-c 19-b
    20-b  21-e 21-a 22-e 23-c 25-3 30-d 29-a

  • Ysr

    cevapları nerde bu soruların acil lazım

  • nzm

    acele cvp anahtarı :) thx

  • hastasıyız dede

    arkadaşlar cevap anahtarı bugün elimde olursa sevinirim

  • hastasıyız dede

    arkadaşlar ve hocalarım cevap anahtarı bugün lazım teşekkür ederim :-)

  • doğan

    s.a cevapları mail olarak atabilirmisin teşekkürler….

  • Guest

    indirmek istiyorum

  • HAYALET

    ARKADAşLAR BEN ÖGRENCıLERıMı YAZILI YAPTIM.CEVAP ANAHTARINI BıLENLER VAR LÜTFEN şU MSN ADRESıNE GÖNDERSıN ACELE BAZI SORULARDA ÇELışKı OLDUGU ıÇıN CEVAP ANAHTARINI ıSTıYORUM.MSN ADRESıM ACELE LÜTFEN

  • sananex

    bunların cvpını nerden bulcaz….lutfen yardım edın peace.:S

  • ben

    bu ne ya :s