1. Anasayfa
  2. Haberler

Google Desktop MasaÜstü Arama Motoru Güncellendi


1

ImageGoogle, bilgisayarın içerisinde arama yapmayı sağlayan ''Google Desktop'' yazılımının 5.8 sürümünü yayınladı. Google Desktop, yeni sürümünde daha az hafıza tüketiyor ve daha hızlı çalışıyor. 

window.google_render_ad(); AA muhabirinin derlediği bilgiye göre, internette aramayı kolaylaştıran Google'ın, bilgisayarların içerisinde arama yapmayı da kolay hale getirmek amacıyla geliştirdiği Google Desktop, yeni sürümünde daha az hafıza tüketiyor ve daha hızlı çalışıyor.

Kurulumunun ardından bilgisayarı taramaya başlayan Google Desktop, tüm dosyaları ve yüklü programların isimlerini indeksine alarak, daha sonra CTRL tuşuna iki kez basılmasıyla beliren arama kutusuna yazılacak kelimeler sayesinde hızlı şekilde söz konusu dosyalara ve programlara ulaşılmasını sağlıyor.

Örneğin, bilgisayarın neresinde olduğu hatırlanılmayan bir dosyaya, tüm bilgisayarda uzun bir arama yapmak yerine, Google Desktop'a isminin bir bölümünü yazarak ulaşmak mümkün. Aynı şekilde programları hızlı şekilde başlatmak için Google Desktop'un arama kutusuna isminin birkaç harfini yazmak yeterli.

İstenirse, dosyaların içeriklerini de tarayan Google Desktop, tüm metin dosyaları, ofis belgeleri, PDF dosyaları, sıkıştırılmış arşivler, e-postalar, takvim notları ve internette gezinme geçmişini de endeksleyerek, bu dosyaların içerisindeki kelimelerin büyük bir hızla aranmasını  sağlayabiliyor.

''Kenar Çubuğu'' özelliği sayesindeyse, Windows Vista'daki kenar çubuğu özelliğine benzer şekilde, saat ve takvim, son haberler, hava durumu, bilgisayarın işlemci ve bellek kullanımı ve kablosuz ağ durumu gibi bilgilere masaüstünden her an ulaşılabiliyor.

Google Desktop yazılımının son sürümü, http://desktop.google.com adresinden ücretsiz edinilebiliyor.

Bu İçeriğe Tepkin Ne Oldu?
  • 0
    ba_ar_l_
    Başarılı
  • 0
    gayet_yi
    Gayet İyi
  • 0
    te_ekk_rler
    Teşekkürler
  • 0
    anlamad_m
    Anlamadım
  • 0
    yetersiz
    Yetersiz
Subscribe
Bildir
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

1 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bilinmeyen Kullanıcı

:D :lol: :D :D :lol: :D :-) :lol: :-) :D :D :lol: :lol: :-) Hey ben masaüstüne arama motoru nasıl
ekleyecem yardım edin…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :-) :-) ;-) ;-) 8) 8) :P :P :roll: :roll: :D :D :D :D :D :D :D :D :lol: :-) :lol: :D