1. Ana Sayfa
  2. Yazılı Soruları
  3. BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ DERSİ

BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ DERSİ

1. Aşağıdakilerden hangisi bilgisayar çeşitlerinden birisi değildir?

A) Ana Bilgisayar         B) Mini Bilgisayar        C)Bilimsel Bilgisayar    D)Ağ Bilgisayarı  E)Dizüstü

  Bilgisayar

2. Aşağıdakilerden hangisi bilgisayarın Temel Donanım Birimlerinden birisi değildir?

A) Kasa           B) Klavye        C) Fare            D) Yazıcı         E) Ekran

 

3. Aşağıdakilerden hangisi doğrudur?

A) 1 KB = 8 Bit          B) 1024 Byte = 1 MB             C) 1 GB= 1024 MB      D) 1 TB = 1024 MB

E) 2048 MB = 2 KB

 

4. Aşağıdakilerden hangisi depolama birimi değildir?

A) Sabit Disk               B) Anakart      C) Flash Disk              D) Zip Disk     E) CD-Rom

5. Aşağıdakilerden hangisi çıkış birimi değildir?

A) Ekran          B) Yazıcı         C) Kulaklık                  D) Çizici          E) Mikrofon

 

6. ………….. bilgisayardaki tüm donanım elemanları arasındaki iletişimi sağlar, bazı donanım elemanları ……………… üzerinde yer alır; bazı donanım elemanları ise ……………. kablolarla bağlıdır.

Yukarıdaki ifadeyi doğru yapan kelime aşağıdakilerden hangisidir?

A) Anakart      B) Yazıcı         C) Ram            D) İşlemci        E) Sabit Disk

 

7. Herhangi bir kullanım kısıtlaması bulunmayan ve ücretsiz olan yazılım türü aşağıdakilerden hangisidir?

A) Shareware              B) Tryware      C) Postcardware         D) Freeware    E) Superware

 

8. Bilgisayar açıkken çalışan kapandığında ise üzerindeki bilgilerin silindiği geçici depolama birimi olarak kullanılan donanım aygıtı aşağıdakilerden hangisidir?

A) CD-Rom    B) Ram            C) Rom           D) Flash Disk              E) Sabit Disk

 

9. Aşağıdakilerden hangisi bir virüs çeşidi değildir?

A) Saldırı Virüsleri   B) Dosya Virüsleri  C) Şaka Virüsleri  D) Trojan Horse E) Makro Virüsleri

 

10. Aşağıdakilerden hangisi İşletim Sisteminin görevlerinden birisi değildir?

A) Bilgisayarın açılmasını sağlamak

B) Ana Belleğin paylaşımını yönetmek

C) Giriş – Çıkış birimlerini denetlemek

D) Dosya ve klasör yönetimini sağlamak

E) Bilgileri depolamak

Yorum Yap

10
Kimler Neler Demiş?

Bir Cevap Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Bildir
melisa
Ziyaretçi
melisa

sürrrrrrrrrrrrrrrr :zzz 😆

yoksul
Ziyaretçi
yoksul

1 D
2 D
3 A
4 B
5 E
6 A
7 A
8 B
9 C
10 E
cevaplar…. 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

sibel imge
Ziyaretçi
sibel imge

eee bunların cevabı yokkkkkkkkkkkk bn daha kendimi deniyecektim 🙁 🙁 🙁

Miray
Ziyaretçi
Miray

😆 Bunların cevabı kitabın arkasında varr 😉

Guest
Ziyaretçi
Guest

[b]cevaplar nerde :-?: [/b]

hkljotyu
Ziyaretçi
hkljotyu

hepsi bu kdrmıı 😯 👿

FERDı
Ziyaretçi
FERDı

YA GERÇEKTEN Mı 😆 :roll::

hasan
Ziyaretçi
hasan

cevap denen şey nerede :-?:

melek
Ziyaretçi
melek

😯

Guest
Ziyaretçi
Guest

😛 bunlar ne b