1. Anasayfa
  2. Haberler

İlkokulda Neden Programlama – Kodlama Dersi Olmalı

İlkokulda Neden Programlama – Kodlama Dersi Olmalı
1

kids_pc
Son bir iki haftadır eğitim camiasında ülkemizin geleceğini çok yakından ilgilendiren bence Fatih Projesinden de önemli bir gelişme yaşanıyor “İlkokullara ‘Kodlama’ Dersi” konu ile alakalı haberlere buradan bakabilirsiniz. Bilişim Teknolojileri öğretmeni olarak bu haber beni o kadar heyecanlandırdı ki, bu proje eğer hayata geçerse ve kıymeti bilinirse işte o zaman yeni TÜRKİYE’den bahsedebiliriz.
Steve Jobs ;

“Bilgisayar kullanmayı herkes öğrenmeli… çünkü bu size düşünmeyi öğretir.”

Eğitim sistemimizin en büyük problemi düşünmeyi öğretememesi, ezbere dayalı, sınav ve sınıf geçme odaklı bu sistemin değişmesi ve gelişmesi için atılacak en büyük adım İlkokullara ‘Kodlama’ Dersi.

Bilişim sektörünün devleri programlamanın neden bu kadar önemli olduğunu ve neden programlama eğitimi verilmesini gerektiğini aşağıdaki videoda özetlemişler..:

Program yada algoritma yazarak çocuklarımız problemler karşısında farklı çözümler üretebilme, olayların nasıl olduğunu anlama, yorumlama ve sonuca ulaşma yeteneklerini geliştirecek ve buda diğer derslerinde sosyal hayatlarında hazıra ve ezbere alışmış olan gençlerimizin önünü açacaktır.

Bu İçeriğe Tepkin Ne Oldu?
  • 0
    ba_ar_l_
    Başarılı
  • 0
    gayet_yi
    Gayet İyi
  • 0
    te_ekk_rler
    Teşekkürler
  • 0
    anlamad_m
    Anlamadım
  • 0
    yetersiz
    Yetersiz
Subscribe
Bildir
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

1 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Eyüp Tanrıverdi

Merhaba lütfen yardımcı olunuz bunun çözümünü hiçbir yerde bulamadım. Devletin ilgili kurumlarının çıkarmış olduğu yasaya göre bir işyerinde çalışan personel sayısı 50 veya daha az ise o fabrika çalıştırdığı işçi sayısının minimum %5′ i kadar stajyer, %3′ ü kadar engelli personel, personel sayısı 50 den fazla ve 100’e eşit veya 100 den az ise personel sayısının %10′ u kadar stajyer %7′ si kadar engelli personel ve personel sayısı 100′ den fazla ise personel sayısının %20′ si kadar stajyer, %12 kadar engelli personel çalıştırmak zorundadır. Girilen personel sayısına göre o işyerinin en az kaç engelli personel ve kaç stajyer çalıştırma zorunluluğu… Read more »