Html Dersleri – Çerçeveler ( Frameset -Frame)
1

Şimdiye kadar yaptığımız uygulamalarda oluşturduğumuz içerik web sayfası penceresinin tamamı bir pencere olacak şekilde görüntüleniyordu. Çerçeve tanımlamaları sayesinde bir pencereyi birden fazla pencereye bölebilir ve her bir pencere içerisinde farklı içerikler görüntülenebilir. Hatta bir pencerede tanımladığımız bağlantının diğer pencerede görünmesini de sağlayabiliriz

Çerçevelere sahip bir sayfa yaratmak için, öncelikle çerçevelerin özelliklerini tanımlayan temel bir HTML dosyası oluşturmak gerekir.  Bu dosya tarayıcıda görüntülenmez, ancak içerisinde tanımlanan dosyaları,  yine tanımlandığı sayı ve boyutlarda ekranda görüntülemek için düzenleme yapar. Çerçeveler farklı türlerde karşımıza çıkabilirler.

<FRAMESET> (çerçeve grubu)  etiketi sayfadaki çerçeve sayısını ve bu çerçevelerin boyutlarını tanımlamak amacıyla kullanılır. Çerçeveleri oluşturacak ana sayfada <BODY> etiketi kullanılmaz, doğrudan <FRAMESET> etiketi kullanılır. Örnek yapı şu şekildedir:


 <HTML>
<HEAD>
<TITLE> Örnek çerçeve tanımlaması </TITLE>
</HEAD> 
<FRAMESET> Çerçeve tanımlamaları</FRAMESET> 
</HTML> 

Bu İçeriğe Tepkin Ne Oldu?
  • 2
    ba_ar_l_
    Başarılı
  • 0
    gayet_yi
    Gayet İyi
  • 1
    te_ekk_rler
    Teşekkürler
  • 3
    anlamad_m
    Anlamadım
  • 5
    yetersiz
    Yetersiz
İlginizi Çekebilir
Subscribe
Bildir
guest

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

1 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
öneri

örnek yooki nasıl pekiştirelim.