1. Ana Sayfa
  2. Yazılı Soruları
  3. 2009-2010 Paket Programlama Dersi Yazılı Soruları

2009-2010 Paket Programlama Dersi Yazılı Soruları


1- Word programından çıkmak için aşağıdakilerden hangisi kullanılır?
A-) Klavyeden ALT+F4 tuşuna basılır
B-) Dosya mönüsünden Çıkış komutu seçilir
C-) Pencerenin sağ üst köşesindeki “X” simgesine tıklanır
D-) Hepsi
2- Hazırlanan bir metnin satır aralıklarını aşağıdaki seçeneklerden hangisi ile yaparız?
A-) Görünüm/Anahat     B-) Biçim/ Pragraf
C-) Ekle/Simge      D-) Araçlar/Dil
3- Klavyeden yazılamayan karakterleri eklemek için aşağıdakilerden hangisi kullanılır?
A-)Biçim/Simge       B-)Ekle/Nesne
C-)Düzen/Simge       D-)Ekle/Simge


4- Düzen menüsündeki Değiştir seçeneğinin görevi nedir?
A-) İstenilen ifadeyi arar bulur ve sadece boyutunu değiştirir
B-) İstenilen ifadeyi sadece bulur
C-) İstenilen ifadeyi arar ve yenisiyle değiştirir
D-) Hepsi
5- Yapılan en son işlemi geri almak için aşağıdakilerden hangisi kullanılır?
A-) Dosya/Geri Al B-) Biçim/Geri Al
C-) Ekle/Geri Al D-) Düzen/Geri Al
6- CTRL+S Tuş ikilisinin görevi nedir?
A-) Yeni bir çalışma dosyası açar
B-) Açık olan bir dosyayı kapatır
C-) Kayıtlı bulunan dosyayı belleğe yükler
D-) Ekrandaki dosyayı kayıt eder
7- Yapılan son işlemi geri alan kısa yol komutu aşağıdakilerden hangisidir?
A) Ctrl+Z     B) Shift+C     C) Ctrl+C      D) Ctrl+A
8- Seçili alanın bir kopyasını belleğe alan komut aşağıdakilerden hangisidir?
A) Alt+B      B) Shift+C     C) Ctrl+C      D) Ctrl+A
9- Tümünü seç komutu aşağıdakilerden hangisidir
A) Alt+B       B) Shift+C     C) Ctrl+C      D) Ctrl+A
10- Yazılan belgeye üst ve alt bilgi nasıl yerleştirilir ?
A) Düzen / Alt bilgi ve üst bilgi        B) Görünüm / Dipnotlar
C) Görünüm / Alt bilgi ve üst bilgi   D) Ekle / Dipnotlar
11-                          Yandaki düğmelerin işlevleri sırasıyla        nedir ?
A) Kes–Kopyala–Yapıştır     B) İtalik–Kalın–Altıçizili
C) Kalın–İtalik–Altıçizili      D) Altıçizili–İtalik–Kalın

Sınıf/ No :………../……..

12- Dosya menüsünde yer alan Kaydet (Save) ve Farklı Kaydet (Save as) komutları arasındaki fark aşağıdakilerden hangisidir?
A-) Kaydet komutu aynı isimde, Farklı Kaydet komutu başka bir isimde kayıt yapar
B-) Farklı Kaydet aynı isimde, Kaydet farklı isimde kayıt yapar
C-) Her ikisi de aynı işlemi yapar
D-) Kaydet dosyayı kapatır, Farklı Kaydet dosyayı  çağırır
13-Aşağıdakilerden hangisi yeni bir çalışma sayfası açar?
A-) Dosya/Aç B-) Dosya/Yeni
C-) Dosya/Kaydet D-) Dosya/Kapat
14- Aşağıdaki seçeneklerden hangisi yazıcıdan çıktı alırken kağıt üzerinde görünmez?
A-) Dipnot B-) Resim Yazısı
C-) Açıklama D-) Üstbilgi-Altbilgi
15- Word’te   belgeye otomatik sayfa numarası nasıl yapılır ?
A) Ekle / Sayfa numaraları       B) Ekle / Dipnot
C) Biçim / Sayfa numaraları     D) Düzen / Tümünü seç
16- Tam ekran görünümünde aşağıdaki komutlardan hangisi kullanılır?
A) Görünüm / Tam Ekran       B) Görünüm / Dipnot
C) Araçlar / Tam Ekran          D) Düzen / Tam Ekran
17- Aşağıdakilerden hangisi Microsoft Word ana menülerinden birisi değildir?
A) Görünüm      B) Dosya    C) Düzen          D) Veri
18- Microsoft Word uygulamasını başlatmanın yolu aşağıdakilerden hangisidir ?
A)  Başlat – Programlar – Microsoft Word
B)   Başlat – Ayarlar- Microsoft Word
C)   Başlat – Programlar – Donatılar
D)   Başlat – Ayarlar – Denetim Masası
19- Word’te   belgeyi yazdırma işlemi nasıl yapılır ?
A) Dosya / Yazdır       B) Ekle / Yazdır
C) Biçim / Sayfa numaraları     D) Düzen / Yazdır
20- Bir belgenin yazıcıdan çıkmadan önceki en son hâlini görmek için kullandığımız işlev aşağıdakilerden hangisidir ?
A) Baskı Ön izleme       B)  Sayfa Yapısı
C)  Sayfa Düzeni GörünümüD)  Hiçbiri

1-D 2-B

3-D 4-C

5-D 6-D

7-A 8-C

9-D 10-C

11-A 12-A

13-B 14-A

15-A 16-A

17-D 18-A

19-A 20-A

Yorum Yap
Subscribe
Bildir
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

23 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Mert İpek

bunlar ne böyle ya çok kolay bizde bunlar sorulsa 100 alırım :))

leyla

cevaplar lütfen

BilisimOgretmeni

Cevaplar konu sonuna eklenmiştir.

şükran

cevapları alabilir miyiz?

BilisimOgretmeni

Cevaplar konu sonuna eklenmiştir.

su

iğrenççç 😉

hatbil

😆 bence güzel

sevim

yaf şu cevap anahtarı yanlış